Πρόσκληση από το σύλλογο "Ελπίδα"

Με πολλή χαρά κρατώ στα χέρια μου αυτή την τιμητική πρόσκληση εις αναγνώρισιν της βοήθειας που το σχολείο μας προσφέρει κάθε χρόνο στα παιδιά του ογκολογικού νοσοκομείου Ελπίδα.

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω το μήνυμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" και να απευθύνω με τη σειρά μου μία πρόσκληση σε όλους τους Πειραιώτες.

"Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή.
Στη χώρα μας ο αριθμός των εθελοντών δοτών είναι ανεπαρκής για την ανεύρεση κατάλληλου δότη. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών. Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνουν συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς για να δημιουργηθεί μία τράπεζα με τουλάχιστον 60.000 εθελοντές δότες."
Το Κέντρο Γλωσσών Ζαχαρίου είναι ένας από τους φορείς που έχει ταχθεί υπέρ της αναζήτησης εθελοντών δοτών. Για το λόγο αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας στις 5 Ιουνίου και ώρα 18:00 στην καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή μας, στο θέατρο της Ελληνογαλλικής σχολής Saint Paul. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα δικά μας παιδιά να πρωταγωνιστούν σε έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ αλλά και να προσφερθούμε εθελοντικά να δώσουμε πνοή σε κάποια παιδιά που θα ήθελαν πολύ να είναι μαζί μας μα αδυνατούν. Τα παιδιά του ογκολογικού νοσοκομείου Ελπίδα. Καλεσμένοι μας θα είναι η ειδική ομάδα του νοσοκομείου για να μας ενημερώσει σχετικά με αυτό το δώρο ζωής.

Θέλουμε να είστε όλοι εκεί!

"Η ζωή ενός μόνο παιδιού αξίζει να αγωνίζεσαι."

Ειρήνη Ζαχαρίου