Η ξεχωριστή ιστορία ενός χαρισματικού παιδιού

Εδώ και 25 χρόνια που διδάσκω αγγλικά σε παιδιά έρχομαι σε καθημερινή επαφή με τη χαρισματικότητα. Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με όλες τις δεξιότητες και και αμέτρητα χαρίσματα. Κάθε παιδί κρύβει έναν Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Το περιβάλλον είναι αυτό που θα τα βοηθήσει να εξελίξουν τα ταλέντα τους.
Μέσα σε όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα που έχω διδάξει, γνώρισα και ένα που η φύση και το περιβάλλον μαζί έχουν ευλογήσει με την υπέρτατη ευφυΐα!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο μαθητή μας ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΚΟΥΡΕΜΠΑ ο οποίος στο τεστ IQ της MENSA Ελλάδος βρέθηκε με δείκτη νοημοσύνης 131! Το σκορ κατατάσσει το Μιχάλη στο 2% του πληθυσμού που είναι διάνοιες! Και έτσι έγινε μέλος της Μensa ενός ξεχωριστού διεθνούς οργανισμού, μέλη του οποίου είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο.
Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Μιχάλη - ήταν 4 ετών όταν μου τον έφερε η μητέρα του - αμέσως κατάλαβα ότι είχα μπροστά μου ένα παιδί θαύμα. Ενημέρωσα τη μητέρα του και βλέποντας οτι το παιδί χρειάζεται ειδική εκπαίδευση υποβάλαμε το Μιχάλη στο τεστ. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την κρίση μας.
Στο σχολείο μας του βάλαμε τον πήχη ψηλά όπως πρέπει και προσφέραμε πρόσφορο έδαφος ώστε να προχωρήσει με πιο γρήγορες ταχύτητες. Φέτος παρακολουθεί τη C' class που είναι δύο επίπεδα πιο πάνω από την τάξη που θα παρακολουθούσε δεδομένης της ηλικίας του. Πέρσι πρωταγωνίστησε στο θεατρικό έργο του σχολείου μας Ρωμαίος και Ιουλιέτα, μαθαίνοντας και απαγγέλλοντας μεγάλο κομμάτι του αυθεντικού αρχαίου αγγλικού κειμένου προς έκπληξιν όλων. Ήταν μόλις Τρίτη Δημοτικού.
Η Mensa θα μας καθοδηγήσει πλέον για την ειδική του εκπαίδευση.
Ευχαριστούμε την εικονιζόμενη κα Danae Deligeorges την υπεύθυνη χαρισματικότητας της Mensa Ελλάδος για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση.
Και τώρα θέλω να κάνω στο Μιχάλη ένα δώρο για να δώσω ακόμα περισσότερη τροφή στο λαίμαργο μυαλό του. Μία υποτροφία στο φροντιστήριο μας για δύο γλώσσες Γαλλικά και Κινέζικα για όλα τα επόμενα σχολικά έτη! Από επίπεδο beginner μέχρι επίπεδο proficiency.
Mike Cucu you rock, baby! I will always be by your side.
Ειρήνη Ζαχαρίου