Στην πράξη

Στο Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ μαθαίνουμε τη γλώσσα στην πράξη, δίνοντας χώρο στη φαντασία και την πρωτοβουλία. Με πολυαισθητηριακές δραστηριότητες και ερχόμενοι σε επαφή με την πρακτική εφαρμογή της γλώσσας, οι μαθητές μας αποκτούν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και μαθαίνουν να μιλούν ξένες γλώσσες με αυτοπεποίθηση.

Η διδασκαλία μας βασίζεται σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα. Πιο συγκεκριμένα:

Μέθοδος Ολικής Αισθητηριακής Κινητικής Απόκρισης

Συνδυάζει νου και σώμα, άρα ολόκληρο το είναι του μαθητή.

Θεωρία Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης

Με τη χρήση δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τύπους νοημοσύνης, συμβάλουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής προσωπικότητας.

Επικοινωνιακή Προσέγγιση

Είναι μία μαθητοκεντρική προσέγγιση ξενόγλωσσης διδασκαλίας, η οποία βασίζεται στην εμπειρία. Μαθαίνω μία γλώσσα σημαίνει μαθαίνω να επικοινωνώ και όχι μαθαίνω μόνο γραμματική, ήχους ή λέξεις. Το ζητούμενο αυτής της μεθόδου είναι η επικοινωνιακή ικανότητα.

Δραστηριοκεντρική Μέθοδος

Μία από τις πλέον σύγχρονες μαθητοκεντρικές μεθόδους Γλωσσοδιδακτικής παγκοσμίως. Όταν οι μαθητές κάνουν δραστηριότητες, χρησιμοποιούν τη γλώσσα με τρόπο που να έχει νόημα. Προκαλούνται γλωσσικά και προωθείται η γλωσσική τους ανάπτυξη πιο αποτελεσματικά.


 

Μουσικοκινητικό μάθημα

Πρώτοι στην Ελλάδα εφαρμόσαμε το μουσικοκινητικό πρόγραμμα στην εκμάθηση γλωσσών μέσα στην τάξη.

Οι ξένες γλώσσες και η μουσική έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι γλώσσες και οι δύο.

Έχουν ρυθμό, μελωδία, αρμονία. Υπάρχουν ήδη μέσα μας. Μένει να τις ανακαλύψουμε. Πώς; Υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων, οι καινούριες λέξεις, τα γραμματικά φαινόμενα, το συντακτικό, η μουσική και η κίνηση γίνονται τα δομικά υλικά για τη δημιουργική έκφραση των μαθητών μας στην τάξη.

Η κατάκτηση της γλώσσας γίνεται παιχνίδι, η αποστήθιση ανήκει στο παρελθόν!


Δραματοποίηση αγγλικών διαλόγων και κειμένων

Το θέατρο είναι γλώσσα. Γλώσσα όχι ξένη μα οικεία.

Θέατρο σημαίνει έκφραση, δημιουργικότητα, φαντασία. Με το θέατρο η γλώσσα γίνεται εμπειρία!

Συμμετέχοντας ενεργά, τα παιδιά παράγουν ιστορίες στα πλαίσια των οποίων ερμηνεύουν ρόλους θεατρικούς. Το σώμα τους κινητοποιείται και όλες τους οι αισθήσεις ενεργοποιούνται. Ξεπερνούν φοβίες και δισταγμούς ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά τους. Έτσι, η ξένη γλώσσα παύει να είναι ξένη.

Το ενδιαφέρον των παιδιών δεν επικεντρώνεται πλέον στο να αποστηθίσουν ένα γραμματικό ή συντακτικό φαινόμενο, αλλά στο να χρησιμοποιήσουν αυτό το φαινόμενο για να εκφραστούν. Η γλώσσα λοιπόν γίνεται μέσο έκφρασης. Κάτι οικείο, αφού οικεία είναι και η ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί.

 


Η τεχνική των παρουσιάσεων - Presentation skills

Στο Κέντρο μας οι μαθητές μας από A’ Class έως Proficiency διδάσκονται με πρωτοποριακό τρόπο την τεχνική των παρουσιάσεων στην αγγλική γλώσσα.

Αποτέλεσμα; Η διαχείριση μιας από τις κυριότερες ανθρώπινες φοβίες: της έκθεσης στο κοινό (public speaking). Η αυτοπεποίθηση χτίζεται βήμα - βήμα και η τακτική ενασχόληση με την τεχνική της παρουσίασης στα αγγλικά μετατρέπεται σε πολύτιμο εργαλείο στη μετέπειτα πορεία του μαθητή τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.


Ψηφιακή τάξη

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με συνομήλικούς τους από όλο τον κόσμο!

Το κέντρο μας, μέσω του δικτύου σχολείων Cambridge, αδελφοποιήθηκε πρόσφατα με τα σχολεία "Maharaja Agarsain Public School Ashok Vihar" στην Ινδία και "Our Lady's Preparatory School and Day Nursery" στην Αγγλία αλλά και άλλα σχολεία στην Κορέα και το Μεξικό. Μέσω τηλεδιάσκεψης ανταλλάξαμε κάρτες, emails και συνομιλήσαμε διαδικτυακά.

Αυτές είναι οι υπέροχες δυνατότητες και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι μαθητές μιας σύγχρονης high tech τάξης!

 


Η μέθοδος Tomatis® με λίγα λόγια

 

Αποτελεί μία διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδο που βελτιώνει την ικανότητά μας να ακούμε και να επικοινωνούμε. Κάθε γλώσσα έχει τις δικές της χαρακτηριστικές συχνότητες. Έτσι, για να μπορεί κάποιος να την μιλήσει σωστά, πρέπει πρώτα να την έχει ακούσει σωστά. Με τη βοήθεια μιας συσκευής που ονομάζεται "Ηλεκτρονικό Αυτί", εκπαιδεύουμε το δικό μας αυτί να ακούει τη γλώσσα στόχο με αποτέλεσμα να μιλάμε με ευφράδεια!

Έχει υποστηριχθεί και πιστοποιηθεί από το πρόγραμμα "Socrates" της Ε.Ε., καθώς δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο σε παιδιά ή εφήβους αλλά και σε ενηλίκους, που δεν έχουν χρόνο, να μάθουν πιο γρήγορα και εύκολα ξένες γλώσσες.


To e-book

Στο κέντρο μας έχουμε επιλέξει τις πιο σύγχρονες και ποιοτικές σειρές βιβλίων, απόλυτα συμβατές με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσών.

Οι σειρές μας είναι πλούσιες σε διδακτικά βοηθήματα. Ένα από αυτά είναι το e-book, το ηλεκτρονικό βιβλίο του μαθητή.

Είναι ο πιο ευχάριστος σύντροφος μελέτης. Περιέχει όλη την ύλη του βιβλίου τους, δοσμένη με διαδραστικό τρόπο. Έτσι οι μαθητές μελετούν ευχάριστα, γρήγορα και διασκεδαστικά.


Διαδραστικός πίνακας

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ, γιατί παρέχει την ελευθερία στο μαθητή για ενεργό συμμετοχή, δράση και ανάπτυξη κριτικής σκέψης.

Τα παιδιά μαθαίνουν με τρόπο διασκεδαστικό, που κυριολεκτικά τα καθηλώνει.


Think English

Ο προφορικός λόγος που διδασκόταν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα με τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας ήταν κάτι που δυσλειτουργούσε στους περισσότερους μαθητές.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει τη φράση, "Έχω πτυχίο αλλά δεν μπορώ ή ντρέπομαι να μιλήσω..."; Πόσοι ενήλικες γνωρίζουν την ξένη γλώσσα, αλλά δεν τη μιλάνε; Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με άνεση και δυσκολεύονται στην αγορά εργασίας.

Αυτό εμείς το αφήνουμε στο παρελθόν.

Μέσω του ειδικού προγράμματος προφορικών THINK ENGLISH, οι σπουδαστές μαθαίνουν να μιλούν αυθόρμητα, χωρίς να μεταφράζουν στο μυαλό τους από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Όπως και στη μητρική τους.

Στο Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ η γλώσσα δεν είναι ξένη!!