Διδάσκουμε υπευθυνότητα και ήθος μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη και συμμετέχουμε στο SeizeTheDay event του National Drama της Αγγλίας

Eίμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στο γεγονός SeizeTheDay του εθνικού φορέα National Drama της Αγγλίας με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του εκπαιδευτικού δράματος. Οι μαθητές μας έχουν δείξει μέχρι στιγμής εκπληκτική αφοσίωση και δημιουργικότητα και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον αντίκτυπο που το πρόγραμμά μας έχει σε αυτούς.
Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην Ελλάδα, πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο να διδάξουμε στα παιδιά τη σημασία του να είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και πως η διατήρηση της ηθικής μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λήψη αποφάσεων. Για το λόγο αυτό σχεδιάσαμε μία σειρά δραματικών μαθημάτων που θα βοηθήσουν τους μαθητές να εξερευνήσουν αυτά τα θέματα με δυναμικό και ελκυστικό τρόπο. Τα δραματικά μαθήματα (σε αντίθεση με τα θεατρικά) είναι αυτοσχεδιαστικά. Δεν υπάρχει σενάριο. Συνδέουν την τάξη με την πραγματική ζωή. Τα παιδιά αφήνονται ελεύθερα να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα στόχο. Το αποτέλεσμα της ιστορίας που θα δημιουργήσουν έχοντας την πλήρη ευθύνη, είναι το μάθημα ζωής που θα λάβουν με βιωματικό τρόπο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε έναν πιο υπεύθυνο και ηθικό κόσμο… μάθημα με μάθημα.