Τμήματα

Τμήματα μελέτης

Απαλάσσουμε το γονιό και τους μαθητές από το άγχος της μελέτης!

Οι μαθητές μας γυρίζουν διαβασμένοι στο σπίτι τους έχοντας μελετήσει μαζί με τις καθηγήτριες τους που διαθέτουν τον τρόπο και τις γνώσεις ώστε η εμπέδωση του μαθήματος να γίνεται σωστά, αποδοτικά και ευχάριστα!


Online lessons

Τα κάναμε πρώτοι και τα ξέρουμε! 5 ημέρες μόνο μετά την ανακοίνωση του lockdown, στηρίξαμε τα παιδιά εκπαιδευτικά και ψυχολογικά, με αγάπη και συνέπεια.

Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, του ίντερνετ και της τεχνητής νοημοσύνης, θα αναρωτιόμαστε ακόμα αν θα εκπαιδεύουμε με τη χρήση τεχνολογίας ή όχι;

Τα δύο βασικά κριτήρια που πρέπει να μας απασχολούν όταν επιλέγουμε μαθήματα για το παιδί μας είναι η παιδαγωγική προσέγγιση που ακολουθείται ώστε να το προετοιμάζει σωστά για το μέλλον αλλά και η ποιότητα των εκπαιδευτικών ως επιστήμονες και ως άνθρωποι που μεταδίδουν αξίες. Τα περιβάλλοντα εργασίας από την άλλη μεριά είναι ποικίλα. Άριστη η τάξη αλλά και το ψηφιακό περιβάλλον έχει τα δικά του καλά. Στο Κέντρο Γλωσσών και Πολιτισμού “ΖΑΧΑΡΙΟΥ”, η μοναδικότητα της μεθόδου Course of Action!” έγκειται στην ολιστικότητά της. Στην ιδιότητά της δηλαδή να εκπαιδεύει όλο το παιδί, καλλιεργώντας δεξιότητες ζωής. Η χρήση της τεχνολογίας είναι μία από αυτές τις δεξιότητες. Συμπληρώνει και εξελίσσει τη μέθοδο προσφέροντας ακόμα περισσότερα οφέλη στους μαθητές μας.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο στην ψηφιακή μας τάξη!

 

 


Ευέλικτα τμήματα Σαββάτου

Σ’ εμάς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε πιο ευέλικτα τμήματα. Τμήματα που διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες τους σε χρόνο. Τα τμήματα αυτά λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο. Με την εγγύηση ποιότητας του κέντρου μας.


Θερινά τμήματα

Με τα ταχύρρυθμα θερινά τμήματα επιτυγχάνουμε να κάνουμε μία τάξη το καλοκαίρι γρήγορα και εύκολα, χωρίς να μας επιβαρύνουν οι σχολικές υποχρεώσεις του χειμώνα. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά. Διαρκούν 6 εβδομάδες τις οποίες χωρίζουμε σε δύο περιόδους φοίτησης έτσι ώστε οι μαθητές να μην χάσουν τίποτα από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Εγγραφές το Μάιο


Musical

Θεατρική ομάδα ΖΑΧΑΡΙΝΙΑ!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα τραγούδι μπορεί να μείνει στη μνήμη μας και να το τραγουδάμε συνέχεια αλλά ποτέ τα λόγια ενός βιβλίου που διαβάσαμε ή μιας ταινίας που είδαμε; Αυτό συμβαίνει γιατί η μουσική ενεργοποιεί τη μνήμη όσο κανένα άλλο μέσο. Για το λόγο αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά εργαλεία που υπάρχουν. Τελευταίες έρευνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο έχουν αποδείξει την ικανότητα των μικρών παιδιών να μαθαίνουν πολλές γλώσσες σε πολύ μικρή ηλικία καθώς και μία ιδιαίτερα στενή σχέση μεταξύ της μουσικής και της γλωσσικής εκπαίδευσης.

Γι'αυτό και εμείς δημιουργήσαμε την τάξη Μιούζικαλ. Προτείνεται για παιδιά που αγαπούν το αγγλικό θέατρο και το τραγούδι και θέλουν να το εντάξουν στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας αγγλόφωνος παιδικός θίασος που θα απολαμβάνει όλα τα εκπαιδευτικά οφέλη του πολυαισθητηριακού κόσμου του μουσικού θεάτρου και ταυτόχρονα θα διασκεδάζει. Το έργο τους θα απολαμβάνουν οι γονείς τους, οι φίλοι τους αλλά μελλοντικά και παιδιά άλλων σχολείων.

Λίγα λόγια για το Musical: Το Musical είναι ένα ανώτερο και σχετικά νέο είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδια, διαλόγους και χορό. Είναι ένας τρόπος να ειπωθεί μια ιστορία και να εκφραστεί το συναισθηματικό περιεχόμενό της. Το Musical ξεχωρίζει γιατί μέσω της μουσικής επιτυγχάνει τη συναισθηματική εμπλοκή του κοινού σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι στο απλό θέατρο. Οι ηθοποιοί τραγουδούν τη στιγμή που είναι ιδιαίτερα φορτισμένοι. Καλλιεργεί το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα. Στο μουσικό θέατρο συλλειτουργούν όλες οι Τέχνες κάνοντας την εμπειρία των συμμετεχόντων μαγική και συνάμα εκπαιδευτική!

Το θέατρο είναι γλώσσα 
Γλώσσα όχι ξένη μα οικεία
Θέατρο σημαίνει έκφραση, δημιουργικότητα, φαντασία
Έλα να αποκτήσεις του θεατρικού μας κόσμου την εμπειρία
Θέατρο στα αγγλικά, πραγματική πρωτοτυπία
Θέατρο στα αγγλικά και παρελθόν της γλώσσας η δυσκολία

Μαθαίνεις να ακούς, να γράφεις, να μιλάς
Και τότε του θεατή την καρδούλα ακουμπάς
Γλώσσα στην πράξη, πράξη θεατρική
Κι αμέσως γεννιέται μια εικόνα μαγική

Θέατρο είναι παράσταση μα και πρόβα, προετοιμασία
Έλα και γίνε μέλος σε αυτή την πανδαισία
Δραστηριότητα με οφέλη πάνω από μία αράδα
Είναι τέλειο να συνεργάζεσαι μέσα σε ομάδα!