Ποιοι είμαστε

Καθηγητές

Αυστηρά επιλεγμένοι πτυχιούχοι καθηγητές με μεγάλη πείρα σε διδασκαλία και παιδαγωγικές μεθόδους, αφοσιωμένοι στη δια βίου μάθηση, λειτουργούν:

Ως παιδαγωγοί σε ένα διαδραστικό μοντέλο μάθησης.

Με όλες τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Με στόχο να καλλιεργούν όλα εκείνα τα στοιχεία στο παιδί σας τα οποία θα συνθέσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι δικοί μας «δάσκαλοι της καρδιάς», γεμάτοι αγάπη για τα παιδιά, τα καθοδηγούν με σχέδιο και φαντασία στο μαγικό κόσμο των ξένων γλωσσών.


Το όραμα μας

Στο Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ έχουμε χτίσει ένα σχολείο γλωσσών όπου οι σπουδαστές μαθαίνουν να ζουν τη γλώσσα. Σε εμάς η αυστηρή, παραδοσιακή μέθοδος «γραμματική-μετάφραση» έχει δώσει τη θέση της σε ένα νέο ολιστικό τρόπο διδασκαλίας, μία ζωντανή διαδικασία ανακάλυψης.

Στη σημερινή εποχή που κατακλύζεται από πτυχία και πιστοποιήσεις με τυπικό και όχι ουσιαστικό περιεχόμενο, εμείς σπάμε το κατεστημένο. Επενδύουμε στη σωστή εκμάθηση της γλώσσας.

Προτείνουμε τη γλώσσα ως εμπειρία, έτσι όπως πρέπει να είναι. Και μεταδίδουμε την ουσιαστική λειτουργία της: την επικοινωνία.

Σκέψεις εν καιρώ οικονομικής κρίσης και παγκοσμιοποίησης

Στην κακοκαιρία, κάποιοι χτίζουν καταφύγια και κάποιοι άλλοι ανεμόμυλους

Ζούμε σε περίοδο κρίσης και αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει τις επιλογές μας. Η κρίση όμως, αντίθετα με την αρνητική χροιά που της έχουμε προσδώσει τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι θετικό. Η απάντηση, βρίσκεται στην ίδια τη γλώσσα!

Η λέξη κρίση (< κρίνω ) αρχικά σήμαινε κάτι θετικό: τη «νοητική διεργασία που καταλήγει σε εκτιμήσεις, σκέψεις και αποφάσεις». Η κρίση λοιπόν σε καλεί να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχει επηρεάσει καθοριστικά την εκπαίδευση.  Θέλει ενισχυμένη τη θέση των νέων τεχνολογιών και των ξένων γλωσσών. Η επιλογή λοιπόν, του σωστού σχολείου γλωσσών είναι μία πολύ υπεύθυνη απόφαση για το μέλλον ενός παιδιού. Για το λόγο αυτό, οι γονείς πρέπει να επενδύσουν σε ένα σχολείο όπου γίνεται υπεύθυνη δουλειά, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και μπορεί να εγγυηθεί το σωστό αποτέλεσμα. Ένα σχολείο γλωσσών που στην ανταγωνιστική κοινωνία του 21ου αιώνα, θα δώσει στους μαθητές του προβάδισμα.


Ειρήνη Ζαχαρίου

Η κα Ζαχαρίου είναι μία προοδευτική καθηγήτρια αγγλικών. Το όραμά της είναι να ανακαλύψει και να εφαρμόσει νέους τρόπους διδασκαλίας που θα διευκολύνουν τη μάθηση, να ενσταλάξει αξίες και να εμφυσήσει στους νέους την αγάπη για τις ξένες γλώσσες και τη γνώση γενικότερα.

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλλίπολη, Πειραιά με τα δύο της παιδιά Άντη και Άγγελο.

Είναι κάτοχος του πτυχίου αγγλικής φιλολογίας “Diploma of English Studies” του Πανεπιστημίου Cambridge.

Αφού δίδαξε δέκα χρόνια ως δασκάλα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Δημιούργησε ένα πρωτοποριακό και ποιοτικό σχολείο γλωσσών. Το Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και τα παιδιά του Πειραιά επί είκοσι χρόνια.

Το 2014 έγινε πιστοποιημένη Tomatis Practitioner. Με την βοήθεια της επαναστατικής μεθόδου Τοματίς που εντοπίζει και διορθώνει δυσκολίες στην ακοή, βοηθά παιδιά και ενήλικες που είτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες να μάθουν μία ξένη γλώσσα είτε επιθυμούν να τη μάθουν στο μισό χρόνο από ότι με τις συμβατικές μεθόδους.

Το 2018 ολοκλήρωσε  το πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, παρακολουθεί εντατικά μαθήματα πιάνου και ζωγραφικής εντάσσοντας τη γνώση αυτή στη διδασκαλία. Το ΚΞΓ προσεγγίζει ολιστικά την εκμάθηση ξένων γλωσσών χρησιμοποιώντας τις Καλές Τέχνες, τη μουσική και το θέατρο.

Έχει έντονη φιλανθρωπική δράση. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί, επί είκοσι χρόνια, στο κατώφλι του Ιδρύματος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» το οποίο στηρίζει με θέρμη δίδοντας κάθε χρόνο ποσοστό από τα δίδακτρα του σχολείου. Το 2014 αποφάσισε να σταθεί δίπλα στα παιδιά του ιδρύματος και πιο δυναμικά. Έγινε δότρια μυελού των οστών και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των Πειραιωτών για αυτό το δώρο ζωής. Κάθε χρόνο προσθέτει στη λίστα  του ιδρύματος πολλούς νέους δότες.

Το 2018 με τη βοήθεια των μαθητών της συγκέντρωσε 250 βιβλία τα οποία δώρισε στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας μαζί με δύο υποτροφίες για τις τάξεις Lower και Proficiency.

Η νησιωτική της καταγωγή την κάνει να αγαπά τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα με την οποία ασχολείται αγωνιστικά στον ελεύθερό της  χρόνο. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα παραδοσιακών χορών κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Η διδασκαλία είναι το πάθος της. Η λογοτεχνία, το θέατρο, η ποίηση, η ζωγραφική, η μουσική και ο χορός είναι για εκείνη πηγές έμπνευσης και έκφρασης. Η πίστη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του μυαλού και της θέλησής του, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η αποδοχή είναι οι αξίες της.

Η αγάπη που δίνει και απολαμβάνει χρόνια τώρα από τα παιδιά της, τους συνεργάτες της, τους μαθητές της, τις οικογένειές τους και τους καλούς της φίλους είναι, όπως λέει η ίδια, η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσει το έργο της.