Ποιοι είμαστε

Καθηγητές

Αυστηρά επιλεγμένοι πτυχιούχοι καθηγητές με μεγάλη πείρα σε διδασκαλία και παιδαγωγικές μεθόδους, αφοσιωμένοι στη δια βίου μάθηση, λειτουργούν:

Ως παιδαγωγοί σε ένα διαδραστικό μοντέλο μάθησης.

Με όλες τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Με στόχο να καλλιεργούν όλα εκείνα τα στοιχεία στο παιδί σας τα οποία θα συνθέσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι δικοί μας «δάσκαλοι της καρδιάς», γεμάτοι αγάπη για τα παιδιά, τα καθοδηγούν με σχέδιο και φαντασία στο μαγικό κόσμο των ξένων γλωσσών.


Το όραμα μας

Στο Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ έχουμε χτίσει ένα σχολείο γλωσσών όπου οι σπουδαστές μαθαίνουν να ζουν τη γλώσσα. Σε εμάς η αυστηρή, παραδοσιακή μέθοδος «γραμματική-μετάφραση» έχει δώσει τη θέση της σε ένα νέο ολιστικό τρόπο διδασκαλίας, μία ζωντανή διαδικασία ανακάλυψης.

Στη σημερινή εποχή που κατακλύζεται από πτυχία και πιστοποιήσεις με τυπικό και όχι ουσιαστικό περιεχόμενο, εμείς σπάμε το κατεστημένο. Επενδύουμε στη σωστή εκμάθηση της γλώσσας.

Προτείνουμε τη γλώσσα ως εμπειρία, έτσι όπως πρέπει να είναι. Και μεταδίδουμε την ουσιαστική λειτουργία της: την επικοινωνία.

Σκέψεις εν καιρώ οικονομικής κρίσης και παγκοσμιοποίησης

Στην κακοκαιρία, κάποιοι χτίζουν καταφύγια και κάποιοι άλλοι ανεμόμυλους

Ζούμε σε περίοδο κρίσης και αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει τις επιλογές μας. Η κρίση όμως, αντίθετα με την αρνητική χροιά που της έχουμε προσδώσει τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι θετικό. Η απάντηση, βρίσκεται στην ίδια τη γλώσσα!

Η λέξη κρίση (< κρίνω ) αρχικά σήμαινε κάτι θετικό: τη «νοητική διεργασία που καταλήγει σε εκτιμήσεις, σκέψεις και αποφάσεις». Η κρίση λοιπόν σε καλεί να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχει επηρεάσει καθοριστικά την εκπαίδευση.  Θέλει ενισχυμένη τη θέση των νέων τεχνολογιών και των ξένων γλωσσών. Η επιλογή λοιπόν, του σωστού σχολείου γλωσσών είναι μία πολύ υπεύθυνη απόφαση για το μέλλον ενός παιδιού. Για το λόγο αυτό, οι γονείς πρέπει να επενδύσουν σε ένα σχολείο όπου γίνεται υπεύθυνη δουλειά, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και μπορεί να εγγυηθεί το σωστό αποτέλεσμα. Ένα σχολείο γλωσσών που στην ανταγωνιστική κοινωνία του 21ου αιώνα, θα δώσει στους μαθητές του προβάδισμα.


Ειρήνη Ζαχαρίου

Η κα Ειρήνη Ζαχαρίου γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλλίπολη, στον Πειραιά, όπου μεγαλώνει τα δύο της παιδιά, Άντη και Άγγελο.

Το ταξίδι στις ξένες γλώσσες ξεκινά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Εκεί απέκτησε το πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας “Diploma of English Studies”. Αφού δίδαξε δέκα χρόνια ως καθηγήτρια, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.  Τη δημιουργία ενός νέου πρωτοποριακού και ποιοτικού σχολείου γλωσσών.

Το Κέντρο  Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και τα παιδιά του Πειραιά επί δέκαεννέα χρόνια.

Το 2014 έγινε πιστοποιημένη Tomatis Practitioner και έφερε κατ’αποκλειστικότητα στον Πειραιά τη διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδο ηχοθεραπείας Τοματίς, βοηθώντας έτσι, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν δυσκολίες στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, να τις ξεπεράσουν.

Γνωρίζοντας τη σημασία της δια βίου μάθησης, συνεχίζει τις σπουδές της παρακολουθώντας δύο κύκλους σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο πρώτος είναι η «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας» και ο δεύτερος η «Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων».

Παράλληλα, ως ολιστική δασκάλα, παρακολουθεί μαθήματα πιάνου με σκοπό να εντάξει τη γνώση αυτή στη διδασκαλία.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί, επί δεκαεννέα χρόνια, στο κατώφλι του Ιδρύματος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» το οποίο στηρίζει με θέρμη δίδοντας κάθε χρόνο ποσοστό από τα δίδακτρα του σχολείου.

Το 2014 αποφάσισε να σταθεί δίπλα στα παιδιά του ιδρύματος και πιο δυναμικά. Έγινε δότρια μυελού των οστών και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των Πειραιωτών για αυτό το δώρο ζωής, συγκεντρώνοντας μέχρι τώρα μεγάλο αριθμό δοτών.

Η νησιωτική της καταγωγή την  κάνει να αγαπά πολύ τη θάλασσα και την ιστιοπλοϊα με την οποία ασχολείται αγωνιστικά στον ελεύθερό της χρόνο. Επίσης, μαζί με το γιο της Άγγελο παρακολουθούν μαθήματα παραδοσιακών χορών και τένις. Απολαμβάνει το διάβασμα. Λατρεύει τις Τέχνες. Λογοτεχνία, θέατρο, ποίηση, ζωγραφική, μουσική. Πηγές έμπνευσης και έκφρασης τις οποίες έχει εντάξει στο πρόγραμμα του σχολείου.

Η αγάπη που δίνει και απολαμβάνει χρόνια από τα παιδιά της, τους συνεργάτες της, τους μαθητές της, τις οικογένειές τους και τους καλούς της φίλους, όπως λέει η ίδια, είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσει το έργο της.