Ποιοι είμαστε

Το όραμα μας

Στο Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ έχουμε χτίσει ένα σχολείο γλωσσών όπου οι σπουδαστές μαθαίνουν να ζουν τη γλώσσα. Σε εμάς η αυστηρή, παραδοσιακή μέθοδος «γραμματική-μετάφραση» έχει δώσει τη θέση της σε ένα νέο ολιστικό τρόπο διδασκαλίας, μία ζωντανή διαδικασία ανακάλυψης.

Στη σημερινή εποχή που κατακλύζεται από πτυχία και πιστοποιήσεις με τυπικό και όχι ουσιαστικό περιεχόμενο, εμείς σπάμε το κατεστημένο. Επενδύουμε στη σωστή εκμάθηση της γλώσσας.

Προτείνουμε τη γλώσσα ως εμπειρία, έτσι όπως πρέπει να είναι. Και μεταδίδουμε την ουσιαστική λειτουργία της: την επικοινωνία.

Σκέψεις εν καιρώ οικονομικής κρίσης και παγκοσμιοποίησης

Στην κακοκαιρία, κάποιοι χτίζουν καταφύγια και κάποιοι άλλοι ανεμόμυλους

Ζούμε σε περίοδο κρίσης και αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει τις επιλογές μας. Η κρίση όμως, αντίθετα με την αρνητική χροιά που της έχουμε προσδώσει τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι θετικό. Η απάντηση, βρίσκεται στην ίδια τη γλώσσα!

Η λέξη κρίση (< κρίνω ) αρχικά σήμαινε κάτι θετικό: τη «νοητική διεργασία που καταλήγει σε εκτιμήσεις, σκέψεις και αποφάσεις». Η κρίση λοιπόν σε καλεί να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχει επηρεάσει καθοριστικά την εκπαίδευση.  Θέλει ενισχυμένη τη θέση των νέων τεχνολογιών και των ξένων γλωσσών. Η επιλογή λοιπόν, του σωστού σχολείου γλωσσών είναι μία πολύ υπεύθυνη απόφαση για το μέλλον ενός παιδιού. Για το λόγο αυτό, οι γονείς πρέπει να επενδύσουν σε ένα σχολείο όπου γίνεται υπεύθυνη δουλειά, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και μπορεί να εγγυηθεί το σωστό αποτέλεσμα. Ένα σχολείο γλωσσών που στην ανταγωνιστική κοινωνία του 21ου αιώνα, θα δώσει στους μαθητές του προβάδισμα.


Ειρήνη Ζαχαρίου

Η κα Ζαχαρίου είναι μία οραματίστρια καθηγήτρια αγγλικών, ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος. Πρόσφατα βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο Kαινοτομίας στη Διδασκαλία Education Leaders Awards για την δημιουργία της πρωτοποριακής, ολιστικής μεθόδου "Course of Action!". Το όραμά της είναι να ανακαλύπτει και να εφαρμόζει νέους τρόπους διδασκαλίας που διευκολύνουν τη μάθηση, να ενσταλάζει αξίες και να εμφυσά στους νέους την αγάπη για τις ξένες γλώσσες και τη γνώση γενικότερα.

Η μέθοδος "Course of Action!" συνδέει τον κόσμο του Θεάτρου ως σύνθετη μορφή Τέχνης, του Παιχνιδιού και της Τεχνολογίας με αυτόν της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης, με στόχο όχι μόνο την εκμάθηση της ξένης γλώσσας αλλά και την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής προσωπικότητας αφού βελτιώνει τις συναισθηματικές, δημιουργικές, κοινωνικές, νοητικές και γλωσσικές ικανότητες των μαθητών. Τη θεωρεί ως το μεγαλύτερό της κατόρθωμα και μια σπουδαία παρακαταθήκη για την ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Γεννήθηκε στην Καλλίπολη, Πειραιά και έχει δύο παιδιά. Την Άντη που σπουδάζει Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Άγγελο που είναι μαθητής λυκείου.

To 2019 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα " Το Θέατρο στην Εκπαίδευση" στο Πανεπιστήμιο Trinity College, The University of Dublin. Είναι κάτοχος του πτυχίου αγγλικής φιλολογίας “Diploma of English Studies” του Πανεπιστημίου Cambridge. Το 2018 ολοκλήρωσε  το πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 έγινε πιστοποιημένη Tomatis Practitioner. Με την βοήθεια της επαναστατικής μεθόδου Τοματίς που εντοπίζει και διορθώνει προβλήματα στην ακοή, βοηθά παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό και ποιοτικό σχολείο γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και τα παιδιά του Πειραιά επί είκοσι χρόνια με το σλόγκαν: Εδώ η Γλώσσα δεν είναι Ξένη!

Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και ζωγραφικής στην προσπάθειά της να εντάξει τη γνώση αυτή στη διδασκαλία. Το Κέντρο Γλωσσών "ΖΑΧΑΡΙΟΥ" προσεγγίζει ολιστικά την εκμάθηση ξένων γλωσσών χρησιμοποιώντας τις Καλές Τέχνες, τη μουσική και το θέατρο.

Έχει έντονη φιλανθρωπική δράση. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδηγεί, επί είκοσι χρόνια, στο κατώφλι του Ιδρύματος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» το οποίο στηρίζει με θέρμη δίδοντας κάθε χρόνο ποσοστό από τα δίδακτρα του σχολείου. Το 2014 αποφάσισε να σταθεί δίπλα στα παιδιά του ιδρύματος και πιο δυναμικά. Έγινε δότρια μυελού των οστών και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των Πειραιωτών για αυτό το δώρο ζωής. Κάθε χρόνο προσθέτει στη λίστα  του ιδρύματος νέους δότες. Το 2018 με τη βοήθεια των μαθητών της συγκέντρωσε 250 βιβλία τα οποία δώρισε στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας μαζί με δύο υποτροφίες για τις τάξεις Lower και Proficiency.

Η νησιωτική της καταγωγή την κάνει να αγαπά τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα με την οποία ασχολείται αγωνιστικά στον ελεύθερό της  χρόνο. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα παραδοσιακών χορών κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Η διδασκαλία είναι το πάθος της. Η λογοτεχνία, το θέατρο, η ποίηση, η ζωγραφική, η μουσική και ο χορός είναι για εκείνη πηγές έμπνευσης και έκφρασης. Η πίστη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του μυαλού και της θέλησής του, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η αποδοχή είναι οι αξίες της.

Η αγάπη που δίνει και απολαμβάνει χρόνια τώρα από τα παιδιά της, τους συνεργάτες της, τους μαθητές της, τις οικογένειές τους και τους καλούς της φίλους είναι, όπως λέει η ίδια, η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσει το έργο της.


Καθηγητές

Αυστηρά επιλεγμένοι πτυχιούχοι καθηγητές με μεγάλη πείρα σε διδασκαλία και παιδαγωγικές μεθόδους, αφοσιωμένοι στη δια βίου μάθηση, λειτουργούν:

Ως παιδαγωγοί σε ένα διαδραστικό μοντέλο μάθησης.

Με όλες τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Με στόχο να καλλιεργούν όλα εκείνα τα στοιχεία στο παιδί σας τα οποία θα συνθέσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι δικοί μας «δάσκαλοι της καρδιάς», γεμάτοι αγάπη για τα παιδιά, τα καθοδηγούν με σχέδιο και φαντασία στο μαγικό κόσμο των ξένων γλωσσών.