Το να εκπαιδεύσεις το μυαλό χωρίς να εκπαιδεύσεις την καρδιά, δεν είναι εκπαίδευση-Αριστοτέλης

To Kέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ από την ίδρυσή του αγκαλιάζει όλες τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την ποιοτική εκπαίδευση αλλά και την αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι μονάχα να μεταδώσει στους μαθητές τεχνικές γνώσεις αλλά και να τους εμφυσήσει την αγάπη για τον άνθρωπο και τη ζωή. Αν θέλουμε να είναι τα παιδιά μας προετοιμασμένα σωστά για τον κόσμο που τα περιμένει, πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε και την καρδιά.
Για το λόγο αυτό, παίρνουμε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές και σχολεία SOS4LοveProject που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο στη Σύνοδο Ειρήνης της Γενεύης (Geneva Peace Week) και σκοπός του είναι να προωθήσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Είναι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι και σκοπό έχουν να μας προτρέψουν να βελτιώσουμε τον κόσμο.
Οι 17 στόχοι και οι 169 συνδεόμενοι σκοποί, καλύπτουν θέματα όπως η φτώχεια, η ισότητα των φύλων, η υγεία, η εκπαίδευση, η χρηστή διακυβέρνηση, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος.
Η δική μας δράση αφορά πέντε από αυτούς τους στόχους. Ποιοτική Εκπαίδευση (Νο4), Ισότητα των Φύλων (Νο5), Λιγότερες Ανισότητες (Νο10), Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί (Νο16), και Συνεργασία για τους Στόχους (Νο17).
Επειδή ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΡΤΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ αποφασίσαμε μαζί με τους μαθητές μας, να βοηθήσουμε ένα ίδρυμα που έχουμε στη γειτονιά μας, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Το Ίδρυμα φροντίζει κορίτσια που έχουν συμπληρώσει το έκτο έτος της ηλικίας τους, τα οποία είναι ορφανά ή άπορα ή είναι παιδιά παλιννοστούντων και μεταναστών.
Η βοήθεια θα είναι διπλή. Πρώτον, το Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ ως εκπαιδευτικός φορέας, δωρίζει ΔΥΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για τις τάξεις πτυχίων Lower και Proficiency. Δεύτερον, ζητάμε από κάθε μαθητή μας αλλά και από όλους εσάς να δωρίσετε από ένα βιβλίο, ώστε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Τα βιβλία θα πρέπει να είναι λογοτεχνικά, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα, για ηλικίες 6 ετών και άνω. Θα πρέπει να τα φέρετε στο σχολείο μας μέχρι αυτή την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου ή στο ίδρυμα κατά την παράδοση.
Η δράση μας με τη βοήθεια του SOS4Love Project θα παρουσιαστεί σε όλο τον πλανήτη και θα γίνουμε παράδειγμα για όλα τα σχολεία του κόσμου. Οι μαθητές μας θα γίνουν Global Students, Παγκόσμιοι Μαθητές και θα πάρουν βεβαίωση για την ολοκλήρωση ενός παγκόσμιου πρότζεκτ! Μα πάνω από όλα θα έχουν γευθεί τη χαρά του να Δίνω!
Θα περιμένω, όλους εσάς τους WORLD CHANGERS, που θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 11:00, στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Κλεισόβης 18.
LET’S FIGHT TOGETHER! FOR LOVE!