Κοινωνικό έργο

"Ελπίδα" Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Με τη βοήθεια ενός Θεού η Πανδώρα έκλεισε το κουτί και πρόλαβε να κρατήσει μέσα την ελπίδα, το μοναδικό αντίδοτο στα δεινά του κόσμου, τους λιμούς, τις ασθένειες, την απελπισία.
– Το κουτί της Πανδώρας, Ελληνική μυθολογία

Πάντα πίστευα πως από τη εργασία και τις οικονομικές απολαβές ενός υγειούς ανθρώπου σίγουρα περισσεύει μια βοήθεια για τους φτωχότερους, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τους αρρώστους. Όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι αυτή. Έτσι, όταν ξεκίνησα το σχολείο, αποφάσισα πως ένα μέρος από τα έσοδα θα το προσφέρω σε όποιον το έχει ανάγκη. Η αγάπη μου για τα παιδιά, με ώθησε να στηρίξω τις προσπάθειες του Ιδρύματος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Και η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Σε μία από τις επισκέψεις μου στον ξενώνα Ελπίδα, ενημερώθηκα από την διευθύντρια κα Παναγοπούλου για την μεγάλη ανάγκη εξεύρεσης δοτών μυελού των οστών η έλλειψη των οποίων οδηγεί πολλά παιδιά στο θάνατο. Έτσι αποφάσισα να στηρίξω το ίδρυμα και πιο δυναμικά. Έγινα δότρια μυελού των οστών και ξεκίνησα εκστρατεία ενημέρωσης των Πειραιωτών για αυτό το δώρο ζωής.

Η ανταπόκριση των γονέων του σχολείου και φίλων ήταν από την αρχή μεγάλη και ο αριθμός των εθελοντών δοτών του σχολείου μας αυξάνει κάθε χρόνο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που όλοι μαζί βάζουμε το μικρό μας λιθαράκι για να συντηρηθεί η ελπίδα και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ βαθέως γιατί χωρίς εσάς δεν θα ήταν αυτό εφικτό.

Ειρήνη Ζαχαρίου


Δωρεά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Με τη βοήθεια των μαθητών μας, συγκεντρώσαμε 245 βιβλία και τα δωρίσαμε στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα μαζί με 2 υποτροφίες! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια, με ενθουσιασμό. Η πράξη αυτή απετέλεσε τη συμμετοχή μας στο παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα SOS4LoveProject που προωθεί τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.


Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

Υπερήφανοι χορηγοί του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας της Ολυμπιακής κλάσης 470 που διεξάχθηκε τον Ιούνιο στη χώρα μας και αφοσιωμένοι υποστηρικτές του Αθλητικού και Ολυμπιακού Ιδεώδους ως πηγή εσωτερικής τελειότητας, συναδελφοσύνης, ειρήνης, ευγένειας, αφιλοκερδείας, καλής θέλησης και αγνότητας.


Αθλητικός Σύλλογος Πορφύρας

Υπερήφανοι χορηγοί του αθλητικού συλλόγου μπάσκετ "ΠΟΡΦΥΡΑΣ".